Ματιά

Τάρτα με ανανά

Χρειάζεται να της αφιερώσετε κάποιο χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει για κάθε ένα λεπτό που θα της χαρίσετε! Είναι απολαυστικότατη και πολύ ντελικάτη στην γεύση!

Γράφει: Matia Gr
Τάρτα με ανανά
Υλικά:

1 δόση βασική ζύμη για τάρτες
1 κονσέρβα ανανά
1/4 κούπας άνθος αραβοσίτου ανανά ή κάσνταρντ πάουντερ
1 1/2 κούπα γάλα πολύ κρύο
Λίγη κρέμα σαντιγί (προαιρετικά)
Λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για το ταψί

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ελαφρά μία φόρμα για τάρτα και απλώνουμε πάνω της την ζύμη μας. Κόβουμε όση από τη ζύμη μας περισσεύει και με αυτήν συμπληρώνουμε τυχόν κενά που υπάρχουν στα τοιχώματα της φόρμας μας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη για τάρτες σε όλη της την επιφάνεια. Ψήνουμε μέχρι να πάρει ελαφρά ρόδινο χρώμα και αφήνουμε την βάση της τάρτας εκτός φούρνου να κρυώσει εντελώς.
Εάν ο ανανάς δεν είναι κομμένος σε κομματάκια τον κόβουμε εμείς. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνουμε τον ανανά και τον χυμό του και τα βράζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Σε ένα μπωλάκι αναμειγνύουμε το άνθος αραβοσίτου με το γάλα και το ανακατεύουμε να διαλυθεί εντελώς. Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στην κατσαρολίτσα του ανανά και ανακατεύουμε. Την βάζουμε στη φωτιά ξανά και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι η κρέμα μας να πήξει. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη (πάνω στην κρέμα) για να μην δημιουργηθεί πέτσα, και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Στρώνουμε την κρέμα ανανά πάνω στην βάση για τάρτες και την βάζουμε στο ψυγείο για δύο και πλέον ώρες. Φτιάχνουμε την σαντιγί και με αυτήν κάνουμε ροζέτες με κορνέ ή απλά την αλείφουμε πάνω στην κρύα τάρτα ανανά. Εκτός από σαντιγί μπορούμε να διακοσμήσουμε και με διάφορα κομμάτια από φρούτα φρέσκα, κουταλιού ή και γλασέ. Καλή απόλαυση!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα