Κατσικάκι πικάντικο .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Κατσικάκι πικάντικο

Είναι λίγο μπελαλίδικο στην ετοιμασία, αλλά η γεύση του θα σας αποζημιώσει για κάθε λεπτό που θα του αφιερώσετε. Καλή επιτυχία

Γράφει: Matia Gr
Κατσικάκι πικάντικο
Υλικά:

2 κιλά κατσικίσιο κρέας κομμένο σε κομμάτια
2 κιλά αντεράκια γάλακτος
2 ντομάτες χοντροκομμένες
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 ποτήρι λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια από το κατσικάκι και τα βάζουμε σε μεταλλική σούβλα. Τα τυλίγουμε με αντεράκια γάλακτος (όπως το κοκορέτσι). Κατόπιν αφαιρούμε προσεκτικά την μεταλλική σούβλα και το τοποθετούμε φτιάχνοντας κουλούρα στο γιουβέτσι μας. Προσθέτουμε τις ντομάτες χοντροκομμένες και τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το γιουβέτσι μας και ψήνουμε για δυο ώρες στους 200 βαθμούς.

Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.