Ματιά

Τηγανίτες πανκέικς

Στο χωριό μας κάποτε τα λέγαμε τηγανίτες! Τώρα που γίναμε Ευρωπαίοι -αντιγράφοντας τους Αμερικανούς- τα λέμε πανκέικς! Όπως και να τα πεις πάντως αυτά τα υπέροχα τηγανιτά πιτάκια με την γαρνιτούρα τους είναι η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων! Δοκιμάστε την συνταγή αυτή με την πρώτη ευκαιρία… το αποτέλεσμα είναι ονειρεμένο! 🙂

Γράφει: Matia Gr
Τηγανίτες πανκέικς
Υλικά (για 10 κομμάτια):

1 κούπα αλεύρι
2/3 κούπας γάλα
80γρ. λάδι
100γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε ίση κάθε φορά ποσότητα μείγματος και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια σερβίρουμε τις τηγανίτες μία μία ή και σε μία ή δύο στοίβες βάζοντας ανάμεσά τους σοκολάτα, μέλι, πραλίνα, φρέσκα φρούτα ή ότι εμείς επιθυμούμε. Καλή απόλαυση!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα