Αλμυρά κριτσανιστά μπαστουνάκια .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Αλμυρά κριτσανιστά μπαστουνάκια

Είναι πεντανόστιμα και… κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα! Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε…

Γράφει: Matia Gr
Αλμυρά κριτσανιστά μπαστουνάκια
Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό
250γρ. σκληροτύρι Όλυμπος
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια επιφάνεια εργασίας απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε στην μεγάλη του διάσταση στα δύο. Κόβουμε λεπτές λωρίδες στην άλλη διάσταση του φύλλου μας πάχους περίπου δύο εκατοστών έτσι ώστε να έχουμε μακριά παραλληλόγραμμα. Αλείφουμε καλά με ένα πινέλο χτυπημένο το αυγό με το πιπέρι. Πασπαλίζουμε με το τυρί και το πιέζουμε ελαφρά να κολλήσει κάπως. Στρίβουμε σε αντίθετες φορές την κάθε λωρίδα μας και αραδιάζουμε τα αλμυρά μπαστουνάκια μας σε αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε σαν συνοδευτικό ποτού ή φαγητού στο μπουφέ ή για κολατσιό ή για σνακ στη δουλειά κτλ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.