Βάση πίτσας ολικής αλέσεως .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Βάση πίτσας ολικής αλέσεως

Φτιάξτε μόνοι σας βάση για πίτσα με αλεύρι ολικής αλέσεως. Είναι πολύ νόστιμη και θα δώσει μια ξεχωριστή γεύση στην αγαπημένη σας πίτσα.

Γράφει: Matia Gr
Βάση πίτσας ολικής αλέσεως
Βάση πίτσας ολικής αλέσεως
Υλικά:

2 1/2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κούπα χλιαρό νερό (40 βαθμούς)
Διάφορα μυρωδικά για πίτσα (δυόσμο, ρίγανη κτλ)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη μαγιά, το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να σταθεί για πέντε λεπτά μέχρι να αφρίσει. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε για πέντε με δέκα λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη για πίτσα λεία και ελαστική. Την ανοίγουμε στρογγυλή και την τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί για πίτσα ή σε στρογγυλό ταψί. Βάζουμε υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 12 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η βάση και να λιώσουν τα τυριά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.