Βραστή λαχανοσαλάτα, της Ματίνας .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Βραστή λαχανοσαλάτα, της Ματίνας

Συνήθως η λαχανοσαλάτα φτιάχνεται με ωμό λάχανο. Δοκιμάστε μια παραλλαγή της με βρασμένο, ακολουθώντας τις οδηγίες της Ματίνας, και καλή σας όρεξη!

Γράφει: Matia Gr
Βραστή λαχανοσαλάτα, της Ματίνας
Υλικά:

1 λάχανο
1/2 ματσάκι σέλινο
2-3 καρότα
Αλάτι
1/2 μπουκάλι ξύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ταμπάσκο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το λάχανο σε χοντρά κομμάτια και το σέλινο και τα καρότα τα κόβουμε σαν σε φασολάδα. Τα ρίχνουμε όλα σε βραστό νερό για πέντε λεπτά, αδειάζουμε το περισσότερο νερό αφήνοντας όμως δύο δάχτυλα. Προσθέτουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, και το ξύδι και τα αφήνουμε να πάρουν δύο τρεις βράσεις για δέκα λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά. Τέλος, τα σουρώνουμε τελείως και τα βγάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ταμπάσκο λίγο πριν σερβίρουμε.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Ματίνα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.