Γέμιση μήλου .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γέμιση μήλου

Μια γέμιση μήλου που φτιάχνεται μέσα σε δέκα λεπτά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές για γλυκά και κάθε είδους μηλόπιτα φυσικά!

Γράφει: Matia Gr
Γέμιση μήλου

Γέμιση μήλου

Υλικά:

4 – 5 μήλα
1/3 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλάκια κορν φλάουρ
1 κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε κομματάκια. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέσα του την κανέλα. Προσθέτουμε τα μήλα, τη ζάχαρη και τρεις κουταλιές νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα μας. Σε ένα μπωλάκι διαλύουμε το κορν φλάουρ σε δύο κουταλιές κρύο νερό. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας συγχρόνως μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κάνει φουσκάλες. Η γέμιση μήλου είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσετε όπως εσείς θέλετε! Εάν θέλετε μπορείτε να την φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι και για 4 ημέρες.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.