Γλυκά δροσερά λεμονοπιτάκια .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γλυκά δροσερά λεμονοπιτάκια

Για πολλούς ο συνδυασμός της ζάχαρης με το λεμόνι είναι ακαταμάχητος. Δεν είναι τυχαίος ο πολυπληθής αριθμός των πιστών της lemon pie. Όμως όπως και να το κάνουμε απαιτεί χρόνο και κόπο. Τα γλυκά και δροσερά λεμονοπιτάκια μας όμως γίνονται εύκολα και γρήγορα!

Γράφει: Matia Gr
Γλυκά δροσερά λεμονοπιτάκια

Γλυκά δροσερά λεμονοπιτάκια

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο
Λίγο ακόμη βούτυρο
Υλικά για την πάνω στρώση:
1/4 κούπας αλεύρι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
Χυμό από δύο λεμόνια
Λίγο ξύσμα από λεμόνι
Υλικά για το πασπάλισμα:
Ζάχαρη άχνη
Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σταδιακά και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα του τη ζύμη μας. Πατάμε ελαφρά να μην έχει φυσαλίδες αέρα. Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει για εικοσιπέντε περίπου λεπτά.
Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο μπωλ θα φτιάξουμε την πάνω στρώση. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι και τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών. Απλώνουμε το μείγμα μας πάνω στο ψημένο μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για ένα εικοσάλεπτο.
Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό μας το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και με λίγο ξύσμα από λεμόνι και τα γλυκά, δροσερά λεμονοπιτάκια μας είναι έτοιμα!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.