Γλυκές μπρουσκέτες με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γλυκές μπρουσκέτες με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα

Ψωμί με προζύμι, πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα, τα υλικά της συνταγής μας. Μιας συνταγής ιδανικής για ένα περιποιημένο πρωινό ή κολατσιό με γεύση που θα λατρέψετε.

Γράφει: Matia Gr
Γλυκές μπρουσκέτες με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα

Γλυκές μπρουσκέτες με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα

Υλικά:

1 μεγάλη φρατζόλα ψωμί με προζύμι
6-8 κουταλιές νουκρέμα φουντουκιού
4 κουταλιές βούτυρο
2 μεγάλες μπανάνες
Λίγα φουντούκια χοντροκομμένα
Σιρόπι καραμέλας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες, απλώνουμε πάνω τους το βούτυρο και τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίζουμε τις φέτες του ψωμιού να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν. Βγάζουμε το ψωμί από τον φούρνο και μόλις κρυώσει λίγο απλώνουμε πάνω του τη μισή ποσότητα της νουκρέμα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο ακόμη. Στη συνέχεια απλώνουμε και την υπόλοιπη νουκρέμα. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φετούλες και τις αραδιάζουμε πάνω στις φέτες με την πραλίνα φουντουκιού. Εάν θέλουμε ρίχνουμε ελάχιστο σιρόπι καραμέλας πάνω στις μπανάνες. Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και σερβίρουμε αμέσως!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.