Μπριάμ, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μπριάμ, από τον Γέροντα Παρθένιο

Μπριάμ, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΜΠΡΙΑΜ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (Α’ ΜΕΡΟΣ)ΜΠΡΙΑΜ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (Α’ ΜΕΡΟΣ)

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

2-3 πατάτες
3-4 κολοκύθια
2 κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες γινωμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Μαϊντανό
Δυόσμο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί κόβουμε τις πατάτες σε μικρά σχετικά κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε και με τα κολοκύθια μας, σε λίγο μεγαλύτερα κομμάτια από τις πατάτες. Στο ταψί μας κόβουμε επίσης τα κρεμμύδια και τα σκορδάκια μας. Τις ντομάτες τις περνάμε από το μούλτι και τις ρίχνουμε κι αυτές στο ταψί μας. Κατόπιν ρίχνουμε το πελτέ, δυόσμο, μαϊντανό, λίγο νεράκι, αλάτι, πιπέρι, μπόλικο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη, σταυρώνουμε και φουρνίζουμε το φαγητό μας για 45-50 περίπου λεπτά της ώρας.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.