Δαχτυλάρες (αλμυρά κριτσίνια) .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Δαχτυλάρες (αλμυρά κριτσίνια)

Περάστε ευχάριστα μαζί με τα παιδιά σας στην κουζίνα, φτιάχνοντας ένα νόστιμο σνακ που μπορούν να το πάρουν και στο σχολείο για κολατσιό.

Γράφει: Matia Gr
Δαχτυλάρες (αλμυρά κριτσίνια)
Υλικά:

500γρ. φάριν απ
100γρ. μαργαρίνη
1 κούπα κίτρινα σκληρά τυριά τριμμένα
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα

Εκτέλεση:

Αφήνουμε την μαργαρίνη μας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι και μέσα του λιώνουμε με τα δάχτυλά μας την μαργαρίνη έτσι ώστε να γίνει η ζύμη μας σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά δουλεύοντας καλά τη ζύμη και τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα μας. Συνήθως θέλει λίγο λιγότερο από την μισή κούπα. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπωλ και να είναι εύπλαστη και γυαλιστερή. Προσθέτουμε τα τυριά και ζυμώνουμε μέχρι να τα πάρει η ζύμη μέσα της. Πλάθουμε με τα χέρια μας μακριά κορδόνια (σαν κριτσίνια) ή φτιάχνουμε όποια σχήματα θέλουμε. Τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα στους 180 βαθμούς.
Οι “δαχτυλάρες” είναι μια πολύ εύκολη ζύμη που πλάθεται εύκολα και είναι ιδανική για να την φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά μας. Έτσι ανάλογα με την ηλικία τους θα μπορούν να φτιάξουν “δαχτυλάρες” ή γράμματα της αλφαβήτου και να διασκεδάσουν δημιουργώντας. Επίσης είναι πολύ καλή και εύκολη λύση για να συνοδέψουμε το ποτό μας ή να πάρουμε ένα σνακ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.