Εύκολο Ψωμί χωρίς ζύμωμα .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Εύκολο Ψωμί χωρίς ζύμωμα

Υλικά: 5 1/2 κούπες αλεύρι 25γρ. μαγιά 2 1/2 κούπες νερό 2 κουταλιές αλάτι Εκτέλεση: Σε λίγο από το νερό διαλύουμε τη μαγιά και προσθέτουμε μέσα της το αλάτι. Σε μια βαθιά λεκάνη βάζουμε […]

Γράφει: Matia Gr
Εύκολο Ψωμί χωρίς ζύμωμα
Υλικά:

5 1/2 κούπες αλεύρι
25γρ. μαγιά
2 1/2 κούπες νερό
2 κουταλιές αλάτι

Εκτέλεση:

Σε λίγο από το νερό διαλύουμε τη μαγιά και προσθέτουμε μέσα της το αλάτι. Σε μια βαθιά λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε την μαγιά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε τη λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για δύο τουλάχιστον ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά φόρμα ή φόρμες και ρίχνουμε το μείγμα του ψωμιού χωρίς να το ζυμώσουμε. Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά στους 250 βαθμούς και κατόπιν κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνουμε το ψωμί για ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά περίπου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.