Ζύμη Κις (για Κις Λορέν Quiche Lorraine) .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ζύμη Κις (για Κις Λορέν Quiche Lorraine)

Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι 1 βιτάμ 1/2 κουταλάκι αλάτι Εκτέλεση: Αφήνουμε το βιτάμ εκτός ψυγείου ώστε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε […]

Γράφει: Matia Gr
Ζύμη Κις (για Κις Λορέν Quiche Lorraine)
Υλικά:

1/2 κιλό αλεύρι
1 βιτάμ
1/2 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

Αφήνουμε το βιτάμ εκτός ψυγείου ώστε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το βιτάμ έτσι ώστε να πάει παντού ή να αναμιχθούν καλά και το μίγμα μας να σβολιάσει. Φτιάχνουμε μια λακούβα στο κέντρο της ζύμης και προσθέτουμε 4-5 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό. Ζυμώνουμε καλά, μαζεύουμε τη ζύμη μας σε μπάλα, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα. Πριν χρησιμοποιήσουμε τη ζύμη Κις πρέπει να την αφήσουμε να πάρει ξανά θερμοκρασία δωματίου.
Σημείωση: Όταν είναι να χρησιμοποιήσουμε ντομάτες και γενικότερα λαχανικά όπως σπανάκι, μελιτζάνες κτλ, που βγάζουν πολλά νερά, είναι καλύτερα να έχουμε ψήσει από πριν τη ζύμη Κις. Στρώνουμε λοιπόν τη ζύμη Κις σε φόρμα και την τρυπάμε παντού με ένα πηρούνι. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για ένα τέταρτο. Πάνω απ’ τη ζύμη καλό θα είναι να έχουμε προσθέσει ομοιόμορφα βάρος ώστε να μην φουσκώσει.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.