Ινδικό ψωμί Νααν .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Ινδικό ψωμί Νααν

Φέρτε την Ινδία στην κουζίνα και στο τραπέζι σας με αυτή την συνταγή. Φτιάξτε παραδοσιακό ινδικό ψωμί Νααν και καλή σας όρεξη!

Γράφει: Matia Gr
Ινδικό ψωμί Νααν
Υλικά:

1/2 κιλό αλεύρι
275γρ. γάλα
135ml. λάδι
10γρ. μαγιά ξηρή
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο ακόμη
Λίγο αλεύρι ακόμη

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και μέσα του διαλύουμε την μαγιά και τη ζάχαρη. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και εκεί ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς, το αλάτι και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια ζύμη που στην αρχή θα είναι κολλώδης αλλά συνεχίζοντας το ζύμωμα θα γίνει μαλακή και ελαστική. Βάζουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει για μία ώρα σε ελαφρά λαδωμένο και σκεπασμένο με πετσέτα μπωλ.
Κατόπιν, ζυμώνουμε ξανά για δύο λεπτά τη ζύμη μας και την χωρίζουμε σε 6-10 μπαλάκια. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και απλώνουμε την ζύμη μας ώστε το πάχος της να είναι περίπου μισό εκατοστό και να έχει σχήμα οβάλ. Αραδιάζουμε τα ψωμιά Νααν σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές τους.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.