Κέικ με καρύδα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Κέικ με καρύδα

Υλικά: 1 βιτάμ 1 φάριν – απ 4 αυγά 1 1/2 κούπα ζάχαρη 2/3 κούπας γάλα 1 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα 1/4 κουταλάκι σόδα 1 ΝΟΥΝΟΥ σαντιγί light σε σπρέι Εκτέλεση: Χτυπάμε το βιτάμ […]

Γράφει: Matia Gr
Κέικ με καρύδα
Υλικά:

1 βιτάμ
1 φάριν – απ
4 αυγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2/3 κούπας γάλα
1 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα
1/4 κουταλάκι σόδα
1 ΝΟΥΝΟΥ σαντιγί light σε σπρέι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βιτάμ με τη μία κούπα ζάχαρη, σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι, τη σόδα, τα αυγά, το γάλα, τη μία κούπα τριμμένη καρύδα και το χτυπάμε για 5 περίπου λεπτά. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ ή ένα μικρό στρογγυλό αντικολλητικό ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα. Όταν βεβαιωθούμε ότι το κέικ μας έχει κρυώσει εντελώς, βάζουμε σαντιγί κι από πάνω ρίχνουμε τη μισή κούπα τριμμένη καρύδα που είχαμε κρατήσει.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.