Κέικ με μήλα και κυδώνια, της Χριστίνας Κ. .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κέικ με μήλα και κυδώνια, της Χριστίνας Κ.

Η Χριστίνα μας έστειλε μια συνταγή για κέικ φρούτων, με μήλα και κυδώνια. Είναι ένα πολύ γευστικό κέικ που μπορούμε να το τρώμε ακόμα και τις ημέρες που νηστεύουμε μιας και δεν περιέχει ούτε αυγά, ούτε βούτυρο

Γράφει: Matia Gr
Κέικ με μήλα και κυδώνια, της Χριστίνας Κ.
Υλικά:

3 μήλα
2 κυδώνια
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό αλεύρι (όσο πάρει)
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σόδα
1 φλιτζάνι κοπανισμένα καρύδια
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε φετούλες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μισό φλιτζάνι νερό μαζί με τα φρούτα. Δέκα λεπτά μετά την αρχή του βρασμού ρίχνουμε τη ζάχαρη, αφήνουμε για λίγο να βράσει και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Με το μπαστούνι κοπής (ή σε μούλτι) πολτοποιούμε τα φρούτα. Μετέπειτα προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και τη σόδα. Τέλος βάζουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μισή ώρα έως 3/4 της ώρας μέχρι να ροδίσει.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Κ., και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.