Κουλουράκια με σουσάμι νηστίσιμα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Κουλουράκια με σουσάμι νηστίσιμα

Φτιάξτε νόστιμα, νηστίσιμα και ωφέλιμα για την καρδιά σας -λόγω του σουσαμιού και του κρασιού- κουλουράκια με σουσάμι. Θα συνοδεύσουν τον καφέ, το γάλα ή το τσάι σας και θα διώξουν στα όρη στα άγρια βουνά τη λιγουρίτσα!

Γράφει: Matia Gr
Κουλουράκια με σουσάμι νηστίσιμα
Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα σουσάμι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
3/4 κούπας κόκκινο κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι σόδα

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το σουσάμι, το κρασί, το ελαιόλαδο, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά. Κρατάμε την κούπα με τον χυμό πάνω από την λεκάνη μας και μέσα της διαλύουμε την σόδα ανακατεύοντας και αφήνοντας να πέφτει μέσα στη λεκάνη ο αφρός. Τέλος αδειάζουμε όσο χυμό έχει μείνει στην κούπα και προσθέτουμε σταδιακά συνεχίζοντας το ζύμωμα το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τα σουσαμο-κουλουράκια μας και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μισή περίπου ώρα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.