Κρέμα Ρυζόγαλο .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κρέμα Ρυζόγαλο

Υλικά: 8 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα 2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι καρολίνα 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 3 κρόκους αυγών Κανέλα Εκτέλεση: Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα […]

Γράφει: Matia Gr
Κρέμα Ρυζόγαλο
Υλικά:

8 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι καρολίνα
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
Κανέλα

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και όταν βράσει ρίχνουμε μέσα το ρύζι ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να ανοίξει το ρύζι και μετά το βγάζουμε απ’ τη φωτιά. Σ’ ένα μπωλάκι χτυπάμε τρεις κρόκους αυγού, με λίγο γάλα και θα τους προσθέσουμε στο ρυζόγαλό μας ανακατεύοντας πολύ έντονα. Ξαναβάζουμε την κρέμα ρυζόγαλο στην φωτιά και μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε σε μπωλάκια. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και η κρέμα ρυζόγαλο είναι έτοιμη.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.