Κρέπες λάιτ - Crêpes light .: Γλυκά .: Ματιά
 

Κρέπες λάιτ – Crêpes light

Μια συνταγή για όλους όσους προσέχουν ιδιαίτερα την διατροφή τους αλλά δεν θέλουν να χάνουν και τις αγαπημένες τους λιχουδιές! Κρέπες λάιτ πιο εύκολα από ποτέ! Ένα θα σας πω: γι αυτή τη συνταγή θα χρειαστούμε δύο υλικά! Γεμίζουμε τις κρέπες μας με αλμυρές ή γλυκιές γεύσεις και τις απολαμβάνουμε χωρίς πολλές τύψεις! Δοκιμάστε τις!

Γράφει: Matia Gr
Κρέπες λάιτ – Crêpes light

Κρέπες λάιτ - Crêpes light

Υλικά:

1/4 κιλού αλεύρι (250γρ.)
4 ασπράδια αυγών
1/2 λίτρο νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το νερό, το αλεύρι και τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε καλά με το μίξερ να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα για τις κρέπες. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για μισή ώρα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι απλώνουμε ελάχιστη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο. Χύνουμε το επιπλέον. Βάζουμε λίγο από το μείγμα για τις κρέπες, τόσο ώστε να κάνει μια λεπτή στρώση. Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει στην άκρη γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Γεμίζουμε τις κρέπες μας με γέμιση της αρεσκείας μας, αλμυρή ή γλυκιά, είναι το ίδιο νόστιμες!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.