Λικέρ μανταρινιού .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Λικέρ μανταρινιού

Υλικά: 10 μανταρίνια 400 γρ. οινόπνευμα ποτοποιίας 500 γρ. ζάχαρη 2 ξύλα κανέλας Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και στον χοντρό τρίφτη του τυριού ξύνουμε τα μανταρίνια όχι πάρα πολύ βαθειά. Προσέχουμε να μην […]

Γράφει: Matia Gr
Λικέρ μανταρινιού
Υλικά:

10 μανταρίνια
400 γρ. οινόπνευμα ποτοποιίας
500 γρ. ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και στον χοντρό τρίφτη του τυριού ξύνουμε τα μανταρίνια όχι πάρα πολύ βαθειά. Προσέχουμε να μην τρίψουμε πολύ από το άσπρο της φλούδας γιατί είναι πολύ πικρό. Σε γυάλινο δοχείο ρίχνουμε το ξύσμα των μανταρινιών και το οινόπνευμα ποτοποιίας. Κλείνουμε μεν το δοχείο αλλά δεν το σφραγίζουμε καλά ώστε να μπορεί να αναπνέει. Το αφήνουμε έτσι για πέντε μέρες. Μετά τις πέντε ημέρες βάζουμε σε μια κατσαρόλα μισό λίτρο νερό, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα βράζουμε να γίνουν σιρόπι (για 5 περίπου λεπτά από τη στιγμή που αρχίσει να κοχλάζει). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και αφαιρούμε την κανέλα. Σουρώνουμε το οινόπνευμα αφαιρώντας του έτσι τα υπόλοιπα του ξύσματος. Τέλος ανακατεύουμε το οινόπνευμα με το σιρόπι και φυλάμε το λικέρ μας σε γυάλινα μπουκάλια.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.