Σως (σάλτσα) μανταρινιού .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σως (σάλτσα) μανταρινιού

Σως (σάλτσα) μανταρινιού για χαλβά σιμιγδαλένιο (για μια επίσημη παρουσίαση). Εάν μέσα στη Σαρακοστή έχουμε κάποια γιορτή και θέλουμε να προσφέρουμε στους φιλοξενούμενούς μας ένα νηστίσιμο χαλβά σιμιγδαλένιο, ισάξιο ενός γλυκού αρτύσιμου, τότε σας προτείνουμε τον συγκεκριμένο χαλβά να τον συνοδεύετε με μία φανταστική σως (σάλτσα) μανταρινιού. Την σως (σάλτσα) μανταρινιού μπορείτε να την παρασκευάσετε όποτε θέλετε (είτε μαζί με τον χαλβά είτε χωριστά μετά από ώρες ή και την επόμενη ημέρα).

Σως (σάλτσα) μανταρινιού

Η συνταγή αυτή είναι του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου. Δημοσιεύθηκε στην ομάδα “ΔΕΥΤΕ ΑΡΙΣΤΗΣΑΤΕ”!
Μην παραλείψετε να δείτε και το blog του Πατέρα Χριστόδουλου “Βασιλίνος”!

Υλικά:

1 φλυτζάνι χυμό μανταρινιού
6 ολόκληρα μανταρίνια (το εσωτερικό τους μόνο)
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 γεμάτες κ.γλ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Σ’ ένα κατσαρολάκι -που το βάζουμε σε φωτιά μέτριας έντασης- ρίχνουμε σχεδόν όλο τον χυμό μανταρινιού. Από τα 6 ολόκληρα μανταρίνια (αφαιρούμε τα κουκούτσια και προτιμάμε μανταρίνια χωρίς κουκούτσια) και στη συνέχεια τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε όσο πιο πολύ μπορούμε∙ τα περνάμε από ένα σουρωτήρι (ώστε να κρατήσουμε τις άλιωτες ίνες), και προσθέτουμε κι αυτά στο κατσαρολάκι. Επίσης προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Τον υπόλοιπο λίγο χυμό μανταρινιού που έχουμε κρατήσει, αφού λιώσουμε το κορν φλάουρ, τον προσθέτουμε και αυτόν (εμείς προτιμάμε τα κλημεντίνια χωρίς κουκούτσια) και επειδή μανταρίνι με μανταρίνι διαφέρουν (άλλα είναι ξινά, άλλα γλυκόξινα κι άλλα γλυκά), πρέπει να δοκιμάσουμε την ένταση της σάλτσας μας (πόσο γλυκόξινη είναι). Αν είναι πολύ όξινη, προσθέτουμε λίγη λίγη ζάχαρη, ώστε να έχουμε μία απαλή γλυκόξινη γεύση. Ανακατεύουμε καλά συνεχώς μέχρι η σως να δέσει. Όταν δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την προσθέτουμε στον χαλβά μας (εάν πήξει πολύ, την αραιώνουμε με λίγο χυμό μανταρινιού), προσθέτοντας σπασμένο καρύδι ή φυστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να παρασκευάσουμε σως με χυμό πορτοκαλιού ή με φράουλες ή με άλλα φρούτα (κεράσι, βύσσινο, βερύκοκο, ροδάκινο κ.ο.κ.).

Τη συνταγή του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου, για τον σιμιγδαλένιο χαλβά, μπορείτε να τη δείτε κάνοντας κλικ εδώ!

Η συνταγή αυτή είναι του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου. Δημοσιεύθηκε στην ομάδα “ΔΕΥΤΕ ΑΡΙΣΤΗΣΑΤΕ”!
Μην παραλείψετε να δείτε και το blog του Πατέρα Χριστόδουλου “Βασιλίνος”!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.