Λικέρ πορτοκάλι, της γιαγιάς Στέλλας .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Λικέρ πορτοκάλι, της γιαγιάς Στέλλας

Ονειρεμένο λικέρ πορτοκάλι από τα χεράκια της γιαγιάς Στέλλας.

Γράφει: Matia Gr
Λικέρ πορτοκάλι, της γιαγιάς Στέλλας
Υλικά:

7 πορτοκάλια
1/5 λίτρο τσίπουρο
1 κιλό ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
5 μοσχοκάρφια

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια μας. Με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες βγάζουμε τις φλούδες τους χωρίς να κόβουμε και το άσπρο που έχουν από μέσα. Τις βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο (που κλείνει καλά) μαζί με το τσίπουρο και ένα φλυτζάνι από τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και σφραγίζουμε το βάζο. Τα αφήνουμε έτσι για μία εβδομάδα ανακινώντας το βάζο κάθε μέρα μέρα.
Όταν περάσει η βδομάδα, βράζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε 500γρ. νερό μαζί με την κανέλα και τα μοσχοκάρφια για ένα 5λεπτο. Προσθέτουμε το σιρόπι στο βάζο με το τσίπουρο και το αφήνουμε για άλλη μία εβδομάδα, ανακινώντας πάλι κάθε μέρα.
Όταν περάσει και αυτή η εβδομάδα, σουρώνουμε καλά το λικέρ μας και το φυλάμε σε γυάλινο μπουκάλι.

Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.