Μαρμελάδα Δαμάσκηνο, της Ελένης .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μαρμελάδα Δαμάσκηνο, της Ελένης

Υλικά: 1 κιλό δαμάσκηνα μαύρα μακρόστενα (παραδοσιακά) 750 γρ. ζάχαρη 3 ποτήρια νερό 1 λεμόνι χυμό Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα και αφαιρούμε το κουκούτσι. Λιώνουμε τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ ή αφού πάρουν μία […]

Γράφει: Matia Gr
Μαρμελάδα Δαμάσκηνο, της Ελένης
Υλικά:

1 κιλό δαμάσκηνα μαύρα μακρόστενα (παραδοσιακά)
750 γρ. ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 λεμόνι χυμό

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα και αφαιρούμε το κουκούτσι. Λιώνουμε τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ ή αφού πάρουν μία βράση τα πατάμε ελαφρά με το πιρούνι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα 3 ποτήρια νερό, τη ζάχαρη και τα δαμάσκηνα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να δέσει καλά η μαρμελάδα (να έχει ρευστή, όμως μορφή γιατί κρυώνοντας πήζει). Στο τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού καλά στραγγισμένο.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει καλά.
Την επόμενη ημέρα την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο (στο φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου ζεσταίνουμε το βάζο και το καπάκι, πλυμένα και εντελώς στεγνά, για 15 λεπτά. Αμέσως αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα προσέχοντας να μην πέσει καθόλου νερό ούτε στο βάζο ούτε στη μαρμελάδα).
Καλή επιτυχία!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μπαλαμωτη Ελένη, και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.