Μελιτζανοσαλάτα του άρχοντα Ατμού .: Διαβητικών .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μελιτζανοσαλάτα του άρχοντα Ατμού

Υγιεινή, δροσερή και με κολασμένη γεύση, η μελιτζανοσαλάτα του άρχοντα Ατμού θα κλέψει καρδιές και εντυπώσεις!

Γράφει: Matia Gr
Μελιτζανοσαλάτα του άρχοντα Ατμού
Υλικά:

9 φλάσκες μελιτζάνες
4 καρότα
1 ματσάκι σέλινο
15 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές καυτερές
2 πιπεριές πράσινες
Ξύδι
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αρχίζουμε πλένοντας επιμελώς τα λαχανικά μας. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και τις τοποθετούμε, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω, στον ατμομάγειρα μας. Δεν θα τις πάρει όλες -θα τις κάνουμε σε δύο δόσεις- αλλά γεμίστε τον καλά, γιατί στην δεύτερη δόση θα χρειαστούμε ένα όροφο για τα καρότα. Τις αφήνουμε να βράσουν στον ατμό για 40 λεπτά της ώρας. Εντωμεταξύ εμείς καθαρίζουμε με ένα πίλερ (peeler) τα καρότα μας και τα κόβουμε σε μέτρια κυβάκια. Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τις καυτερές πιπερίτσες, σε τετραγωνάκια τις πράσινες πιπεριές και ψιλοκόβουμε το σέλινο. Όταν περάσουν τα σαράντα λεπτά, βγάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα δίσκο και βάζουμε στον ατμομάγειρα τις επόμενες αφήνοντας τον επάνω όροφο για τα καρότα. Ρυθμίζουμε στα 40 λεπτά, όμως στα 20 θα αφαιρέσουμε τον όροφο με τα καρότα και θα συνεχίσουμε για τα υπόλοιπα 20 με τις μελιτζάνες. Όσο μαγειρεύονται αυτά, εμείς θα ξεκινήσουμε να συνθέτουμε την μελιτζανοσαλάτα μας. Με ένα κουτάλι της σούπας -το πιο λεπτό που έχουμε στην κουζίνα μας- βγάζουμε την σάρκα από τις μελιτζάνες (προσέχουμε να μην ξεφύγει καμιά φλουδίτσα) και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Κατόπιν προσθέτουμε το σέλινο, τις πιπεριές, τα καρότα όταν μαγειρευτούν και τις υπόλοιπες μελιτζάνες όταν ετοιμαστούν, επίσης απαλλαγμένες από την φλούδα τους. Με το ειδικό μηχάνημα λιώνουμε μέσα στο μπωλ τα σκόρδα μας ή αν δεν έχουμε τα ψιλοκόβουμε με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, μπόλικο ξύδι, μπόλικο παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε να έρθει η μελιτζανοσαλάτα μας σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν την βάζουμε -με κλειστό το μπωλ- στο ψυγείο μας. Όταν περάσουν 24 ώρες έχει γίνει μια γευστική κόλαση έτοιμη να την απολαύσετε. Δοκιμάστε την πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί… θα μας θυμηθείτε!!!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.