Μελομακάρονα με άρωμα και γεύση, της Μαρίας .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μελομακάρονα με άρωμα και γεύση, της Μαρίας

Φτιάξτε υπέροχα μελομακάρονα με άρωμα και γεύση ακολουθώντας τα βήματα της συνταγής που μας έστειλε η Μαρία Παρασκευά!

Γράφει: Matia Gr
Μελομακάρονα με άρωμα και γεύση, της Μαρίας
Υλικά:

3 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κρασοπότηρο αλουσια (στάχτη βρασμένη από πριν με νερό -αναλογίες περίπου 2 κουταλιές στάχτη σε 1 ποτήρι νερό, καλά βρασμένη και σουρωμένη με τούλι διπλό)
1 ρακοπότηρο λικέρ
1 κουταλιά κοφτή σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
7 σταγόνες εσάνς κανέλας (πωλείται σε καφεκοπτεία)
1/2 κουταλάκι κανέλα και γαρύφαλλο
1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
Αλεύρι όσο σηκώσει (μαλακή ζύμη)
Υλικά για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
1/2 κιλό μέλι
1 ξύλο κανέλας
Υλικά για το πασπάλισμα:
Καρυδόψιχα τριμμένη

Εκτέλεση:

Φτιάχνω πρώτα το σιρόπι και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Σε μια λεκάνη ρίχνω τα υλικά με τη σειρά που γράφονται και πλάθω τα μελομακάρονα. Τα ψήνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Τα σιροπιάζω με κρύο σιρόπι και χλιαρά τα μελομακάρονα. Πασπαλίζω με τριμμένο καρύδι και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ!

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.