Μουσταλευριά με αλεύρι .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μουσταλευριά με αλεύρι

Υλικά: 5 φλιτζάνια μούστο 1 φλιτζάνι αλεύρι Χοντροκομμένα καρύδια Σουσάμι Κανέλα Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε ελαφρά. Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το μούστο και τον ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τον […]

Γράφει: Matia Gr
Μουσταλευριά με αλεύρι
Υλικά:

Μουσταλευριά

5 φλιτζάνια μούστο
1 φλιτζάνι αλεύρι
Χοντροκομμένα καρύδια
Σουσάμι
Κανέλα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε ελαφρά. Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το μούστο και τον ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τον ζεστό μούστο στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς – για να μην σβολιάσει – έως ότου γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Αν μας σβολιάσει, χρησιμοποιούμε το μπαστούνι κοπής για να διαλύσουμε τους σβόλους. Στη συνέχεια το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε πιάτα ή σε μπωλάκια. Από πάνω, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια, σουσάμι και κανέλα.

Την φωτογραφία που συνοδεύει την συνταγή, μας την έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.