1 συσκευασία φύλλου σφολιάτας (2 φύλλα)
350γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε κατά πλάτος σε λωρίδες. Κόβουμε κατά μήκος στα δύο ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα μπατόν σαλέ μας. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά το αυγό με ελάχιστο αλάτι (καθόλου αλάτι αν τα τυριά μας είναι πολύ αλμυρά) και αρκετό πιπέρι. Με ένα πινέλο αλείφουμε το φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε πάνω την μισή ποσότητα του τυριού και την μισή ποσότητα του μπέικον. Στρίβουμε τη σφολιάτα μας κρατώντας τις δύο άκρες της κάθε λωρίδας και στρίβοντας τα χέρια μας με αντίθετη κατεύθυνση (σαν προπέλα) και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε και με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς, στη μεσαία θέση του φούρνου για λίγα λεπτά προσέχοντας να μην μας παραψηθούν. Θα χρειαστεί να τα κοιτάζουμε διαρκώς γιατί γίνονται πολύ γρήγορα. Συνοδεύουν το κάθε ποτό και το κάθε ντιπ!