Αλμυρά μπισκότα τυρί-μπέικον .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Αλμυρά μπισκότα τυρί-μπέικον

Αλμυρά μπισκότα χρυσοψημένα με τυρί και μπέικον που μυρίζουν εξαίσια και η γεύση τους είναι εξαιρετική! Σαν σνακ, για κολατσιό, για το σχολείο, το πάρτυ την κάθε στιγμή, είναι απολαυστικά!

Γράφει: Matia Gr
Αλμυρά μπισκότα τυρί-μπέικον
Υλικά:

2 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
4 φέτες μπέικον
1 κούπα ρεγκάτο (ή άλλο σκληρό τυρί) τριμμένο
Λίγο τυρί ακόμη για πασπάλισμα
125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Λίγο αλεύρι ακόμη

Εκτέλεση:

Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία το μπέικον να γίνει τραγανό. Το κόβουμε σε μικρούτσικα κομμάτια. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τυρί το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα χέρια μας ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας θρύμματα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μπάλα (αν και θα είναι κολλώδης). Συνεχίζουμε το ζύμωμα σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ψιλοκομμένο μπέικον συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να πάει παντού. Δεν πρέπει να παραζυμώσουμε όμως.
Με πλάστη ανοίγουμε φύλλο με τη ζύμη μας πάχους ενός πόντου περίπου. Με κουπ πατ κόβουμε τα αλμυρά μπισκότα μας και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ζυμώνουμε ξανά την ζύμη που μας περίσσεψε ανοίγοντας φύλλο και κόβοντας με το κουπ πατ μέχρι να τελειώσει. Πασπαλίζουμε τα αλμυρά μπισκοτάκια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν -για ένα τέταρτο της ώρας περίπου. Τα αλμυρά μπισκότα με τυρί και μπέικον είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.