Μπισκότα λεμονιού .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μπισκότα λεμονιού

Νόστιμα και αρωματικά μπισκότα λεμονιού! Γίνονται εύκολα με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και συνοδεύουν γευστικά το πρωινό τον καφέ ή το παγωμένο τσάι μας. Δοκιμάστε τα!

Γράφει: Matia Gr
Μπισκότα λεμονιού
Υλικά:

240γρ. αλεύρι
120γρ. βούτυρο λιωμένο
100γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Το χυμό ενός λεμονιού
Το ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε με τα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη για τα μπισκότα λεμονιού να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μια ώρα. Πλάθουμε μπισκότα και τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για δώδεκα περίπου λεπτά. Έτσι όπως είναι ζεστά, τα αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου με το χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα μέχρι να απορροφηθεί ο χυμός (περίπου μισή ώρα). Τα μπισκότα λεμονιού είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.