Χορτόσουπα με κριθαράκι σόγια .: Vegan .: Ματιά
 

Χορτόσουπα με κριθαράκι σόγια

Μια χορτόσουπα με κριθαράκι σόγια, πλούσια σε βιταμίνες και πρωτεΐνες! 🙂

Γράφει: Matia Gr
Χορτόσουπα με κριθαράκι σόγια
Υλικά:

2 μελιτζάνες
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
3 πιπεριές Φλωρίνης
3 κολοκύθια
150γρ. κριθαράκι σόγια
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε όπως για την χωριάτικη σαλάτα. Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο (όσο να καλύψει καλά το πάτο της) και σε αυτό τσιγαρίζουμε κρεμμύδια και σκόρδα. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας, μία κουταλιά αλάτι, λίγο πιπέρι και ένα 1 λίτρο καυτό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για καμιά ώρα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε που και που.
Κατόπιν προσθέτουμε το κριθαράκι από σόγια και εάν χρειάζεται (εξαρτάται από την κουζίνα και τα σκεύη μας) προσθέτουμε και νερό καυτό. Εμείς επιλέγουμε πόσο ζουμερή θέλουμε τη χορτόσουπά μας! Βράζουμε για κάνα 20λεπτο, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα -μην μας κολλήσει στον πάτο το κριθαράκι- και σβήνουμε το μάτι, αφήνοντας το φαγητό μας να σταθεί για κάνα τεταρτάκι. Καλή σας όρεξη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.