Νιόκι με ντοματίνια και μπέικον .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Νιόκι με ντοματίνια και μπέικον

Μια συνταγή για νιόκι που συνδυάζει ντοματίνια, μπέικον και παρμεζάνα! Ποιός θα πει όχι σ’ αυτή τη λιχουδιά;

Γράφει: Matia Gr
Νιόκι με ντοματίνια και μπέικον

Νιόκι με ντοματίνια και μπέικον

Υλικά:

1/2 κιλό νιόκι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
250γρ. ντοματίνια
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
4 φέτες μπέικον σε κομματάκια
Φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα του τσιγαρίζουμε το μπέικον. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν. Κρατάμε μισή κούπα από το νερό που έβρασαν και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το μπέικον, ανάβουμε την εστία και προσθέτουμε και το νερό που κρατήσαμε. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, αλάτι και πιπέρι. Τα νιόκι μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.