Ντομάτες λιαστές .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Ντομάτες λιαστές

Υλικά: Ντομάτες ώριμες Αλάτι Ένα κομμάτι ύφασμα σαν γάζα (τουλπάνι) Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε στα δύο. Τις αλατίζουμε καλά και τις στρώνουμε σε μια λαμαρίνα τη μία δίπλα στην άλλη. […]

Γράφει: Matia Gr
Ντομάτες λιαστές
Υλικά:

Ντομάτες ώριμες
Αλάτι
Ένα κομμάτι ύφασμα σαν γάζα (τουλπάνι)

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε στα δύο. Τις αλατίζουμε καλά και τις στρώνουμε σε μια λαμαρίνα τη μία δίπλα στην άλλη. Από πάνω τους ρίχνουμε το τουλπάνι και τις αφήνουμε στον ήλιο για μία βδομάδα περίπου. Κάθε μέρα τις γυρνάμε λίγο ώστε να ξεραθούν από όλες τις πλευρές. Μετά το πέρας της εβδομάδας τις φουρνίζουμε σε χαμηλό φούρνο για μισή ώρα. Τις φυλάμε σε μέρος σκιερό χωρίς υγρασία. Επίσης μπορούμε να τις φυλάξουμε σε βάζα προσθέτοντας τους αρκετή ποσότητα λαδιού. Η μόνη εποχή που μπορούμε να φτιάξουμε λιαστές ντομάτες είναι το καλοκαίρι που ο ήλιος είναι δυνατός.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.