Παπουτσάκια light, της Κυρούλας .: Διαίτης .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Παπουτσάκια light, της Κυρούλας

Σας αρέσουν τα παπουτσάκια; Όχι αυτά που βάζουμε στα πόδια, για αυτά που εναποθέτουμε στο στομάχι μας μιλάω. Σας αρέσουν ε; Και εμένα αλλά είναι λίγο έως πολύ παχυντικά. Όχι πια όμως… Η Κυρούλα Οικουτά μας έστειλε μια καταπληκτική συνταγή για παπουτσάκια light ώστε να τα απολαμβάνουμε όποτε θέλουμε και κυρίως χωρίς τύψεις

Γράφει: Matia Gr
Παπουτσάκια light, της Κυρούλας
Υλικά:

500γρ. μελιτζάνες
500γρ. κιμά ανάμικτο
1 ποτήρι κρασί λευκό
2 ντομάτες περασμένες από τρίφτη
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500γρ. τυρί light
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο

Εκτέλεση:

Παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση και τις ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, αλάτι και τις αφήνουμε στη φωτιά ώσπου να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.
Παίρνουμε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Όταν ροδίσει ρίχνουμε τον κιμά και τον πιέζουμε ώσπου να διασπαστεί. Μετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο, την ντομάτα και το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να καεί όλο το νερό του.
Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς, παίρνουμε το ταψί με τις μελιτζάνες και βάζουμε σε κάθε μελιτζάνα από 2-3 κουταλιές κιμά και από πάνω 2 κουταλιές τυρί. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει καλά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Κυρούλα Οικουτα, και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.