Πατάτες με μπέικον και κρεμμύδια .: Διεθνής Κουζίνα .: Ματιά
 

Πατάτες με μπέικον και κρεμμύδια

Μια γερμανική συνταγή που συνοδεύει άριστα χοιρινό, λουκάνικα ή και αυγά μάτια

Γράφει: Matia Gr
Πατάτες με μπέικον και κρεμμύδια
Υλικά:

2 κιλά πατάτες
1 1/2 κιλό κρεμμύδια
8 – 10 φέτες μπέικον
Μαργαρίνη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες τόσο ώστε να κρατάνε λίγο. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγη μαργαρίνη. Μόλις κάψουν καλά, τηγανίζουμε τις ροδέλες από τις πατάτες μας αλατοπιπερώνοντας τις. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το μπέικον. Περνάμε κρεμμύδια και μπέικον από το τηγάνι που είχαμε τηγανίσει τις πατάτες προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τοποθετώντας στο κάτω μέρος τις πατάτες και από πάνω τα κρεμμύδια και το μπέικον. Το πιάτο αυτό είναι μια γερμανική συνταγή που συνοδεύει άριστα χοιρινό, λουκάνικα ή και αυγά μάτια.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.