Παγκάσιους (Pangasius) πλακί στο φούρνο .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Παγκάσιους (Pangasius) πλακί στο φούρνο

Υλικά: 1 κιλό παγκάσιους κατεψυγμένο 5 κρεμμύδια μεγάλα ξερά 4 σκελίδες σκόρδο 1 pummaro (500γρ. χυμός ντομάτας) Λίγο μαϊντανό Λίγο ξύδι Λίγο κρασί Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Από το βράδυ της προηγουμένης, βγάζουμε από […]

Γράφει: Matia Gr
Παγκάσιους (Pangasius) πλακί στο φούρνο
Υλικά:

1 κιλό παγκάσιους κατεψυγμένο
5 κρεμμύδια μεγάλα ξερά
4 σκελίδες σκόρδο
1 pummaro (500γρ. χυμός ντομάτας)
Λίγο μαϊντανό
Λίγο ξύδι
Λίγο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Από το βράδυ της προηγουμένης, βγάζουμε από την κατάψυξη το ψάρι μας και το τοποθετούμε στην συντήρηση του ψυγείου (μέσα σε ένα λεκανάκι γιατί θα βγάλει υγρά), ώστε να ξεπαγώσει σιγά σιγά.
Ξεκινάμε την συνταγή μας από τα κρεμμύδια, τα οποία αφού καθαρίσουμε, τα κόβουμε όπως όταν πρόκειται για χωριάτικη σαλάτα. Καθαρίζουμε και τις σκελίδες του σκόρδου. Τις βάζουμε στον πάγκο μας και με το πλατύ τμήμα του μαχαιριού μας και την γροθιά μας τις στουμπίζουμε. Κατόπιν τις κόβουμε σε ψιλές ροδέλες. Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό μας.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε σε αυτό τα κρεμμύδια και το σκόρδο ελαφρά. Τα σβήνουμε με κρασί και το ξύδι. Προσθέτουμε το pummaro, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Εντωμεταξύ πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα ταψί, ρίχνουμε μια κουτάλα της σούπας από το περιεχόμενο της κατσαρόλας και το απλώνουμε να πάει παντού. Από πάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του παγκάσιους και τέλος το υπόλοιπό από το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε αν θέλουμε και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα, μέχρι να ψηθεί το ψάρι μας και να στεγνώσει το μείγμα των κρεμμυδιών από τα πολλά υγρά. Καλή σας όρεξη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.