Πατατόσουπα σπέσιαλ με πράσο .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Πατατόσουπα σπέσιαλ με πράσο

Πως μια πατατόσουπα μπορεί να γίνει υπερπαραγωγή με ονειρεμένη γεύση; Μα, με την συνταγή αυτή φυσικά! Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Πατατόσουπα σπέσιαλ με πράσο
Υλικά:

3 κούπες πουρέ πατάτας που έχει περισσέψει ή φρεσκοβρασμένες πατάτες λιωμένες
2-3 ψιλοκομμένα πράσα
4 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κούπα περίπου γάλα
1/2 κούπα περίπου τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές βούτυρο
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μέσα του τσιγαρίζουμε ελαφρά τα πράσα. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε ζεστό το ζωμό κοτόπουλου και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή περίπου ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, το γάλα, το πιπέρι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με μπαστούνι κοπής μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η σούπα μας. Δοκιμάζουμε, και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για ένα τέταρτο της ώρας και σερβίρουμε ζεστή την σπέσιαλ πατατόσουπά μας γαρνίροντάς την με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.