Πιπεριές σαλάτα στον ατμό .: Διαβητικών .: Ματιά
 

Πιπεριές σαλάτα στον ατμό

Φτιάξτε -ακολουθώντας την συνταγή αυτή- μια σαλάτα, σύμφωνη με τις επιταγές της υγιεινής διατροφής και προσφέρετε στον εαυτό σας και στους αγαπημένους σας ένα πιάτο τόσο νόστιμο όσο και ωφέλιμο για την υγεία!

Γράφει: Matia Gr
Πιπεριές σαλάτα στον ατμό
Υλικά:

Πιπεριές κέρατο
Σκόρδο
Μηλόξυδο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πιπεριές μας και τους αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια. Τις βάζουμε στον ατμομάγειρα και τις αφήνουμε στην φροντίδα του ατμού για 50 λεπτά της ώρας. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου που θα χρησιμοποιήσουμε και τις κόβουμε σε λεπτές (σαν τσιγαρόχαρτο) φετούλες. Μόλις γίνουν οι πιπεριές μας, τις κόβουμε σε μέτρια κομματάκια και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το σκόρδο, περιχύνουμε με μηλόξυδο και αγνό παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Δεν αναφέρουμε ποσότητες υλικών γιατί η αναλογία τους σε μια σαλάτα είναι καθαρά θέμα γούστου. Η σαλάτα, πάντως, αυτή είναι πιο νόστιμη όταν την τρώτε κρύα, από το ψυγείο!

  Εύκολη καρμπονάρα απλή και νόστιμη, της Μαρίας
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.