Πουπέκι .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πουπέκι

Υλικά: 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 1 λίτρο γάλα 3/4 κούπας ζάχαρη 2 αυγά Λίγο βούτυρο 2 βανίλιες Κανέλα (προαιρετικά) Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε σιγά σιγά, ανακατεύοντας, το […]

Γράφει: Matia Gr
Πουπέκι
Υλικά:

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 λίτρο γάλα
3/4 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
Λίγο βούτυρο
2 βανίλιες
Κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε σιγά σιγά, ανακατεύοντας, το σιμιγδάλι. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύοντας ρίχνουμε αργά το μείγμα των αυγών. Στη συνέχεια ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει καλά το μείγμα μας (προσοχή να μην μας κάψει). Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε μέσα του το μείγμα μας. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο το πουπέκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.