Πουτίγκες σοκολάτας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πουτίγκες σοκολάτας

Υλικά (για 4 τεμάχια): 160γρ. (2/3 φλυτζανιού) ζάχαρη και 4 κουταλιές ζάχαρη 200γρ. μαύρη σοκολάτα 100γρ. βούτυρο 3 αυγά 2 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το […]

Γράφει: Matia Gr
Πουτίγκες σοκολάτας
Υλικά (για 4 τεμάχια):

160γρ. (2/3 φλυτζανιού) ζάχαρη και 4 κουταλιές ζάχαρη
200γρ. μαύρη σοκολάτα
100γρ. βούτυρο
3 αυγά
2 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε ελαφρά 4 φορμάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη από μια κουταλιά σε καθένα φορμάκι.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα -κομμένη σε κομμάτια- και ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος κατεβάζοντας την ταχύτητα του μίξερ και κοσκινίζοντας προσθέτουμε το αλεύρι. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και τα τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.