Ρολά μήλο κανέλα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ρολά μήλο κανέλα

Ρολάκια παραγεμισμένα με μήλο και κανέλα μπορεί να αρνηθεί κανείς; Εγώ πάντως όχι και γι αυτό τα έχω εντάξει για τα καλά στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής!

Γράφει: Matia Gr
Ρολά μήλο κανέλα

Ρολά μήλο κανέλα

Υλικά:

10-12 φέτες ψωμί για τοστ
1 δόση γέμιση μήλο
1/2 κούπα ζάχαρη
1/3 βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά κανέλα

Εκτέλεση:

Με ένα πλάστη ρολάρουμε πάνω στις φέτες του ψωμιού (μία μία) να απλώσει και να μεγαλώσει. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε εάν χρειάζεται τη γέμιση του μήλου. Απλώνουμε περίπου 2 κουταλιές γέμιση μήλου σε κάθε φέτα και την ρολάρουμε. Με ένα πινέλο αλείφουμε το πυρέξ μας με βούτυρο και εκεί βάζουμε τα ρολά μας με το τέλος του ψωμιού προς τα κάτω για να μην ξετυλιχτούν. Τα αλείφουμε με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης κανέλας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.