Σάλτσα για φοκάτσια και πίτσα .: Σάλτσες .: Ματιά
 

Σάλτσα για φοκάτσια και πίτσα

Μια σάλτσα κόκκινη που ετοιμάζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, πάει με όλα και ταιριάζει παντού!

Γράφει: Matia Gr
Σάλτσα για φοκάτσια και πίτσα

Σάλτσα για φοκάτσια και πίτσα

Υλικά:

2 κονσέρβες πασάτα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για δύο λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και αφήνουμε να σιγοβράσει για δέκα περίπου λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι αν κρίνουμε ότι χρειάζεται. Η σάλτσα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φοκάτσια, πίτσα, αλλά και πάρα πολλά άλλα φαγητά όπως μακαρονάδες, λαζάνια και άλλα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.