Σάλτσα Μπολονέζ (για μακαρόνια) .: Σάλτσες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σάλτσα Μπολονέζ (για μακαρόνια)

Υλικά: 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια κομμένα 1/2 κιλό φρέσκιες ντομάτες ή κονκασέ 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό 1 κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 3 κουταλιές ελαιόλαδο (τουλάχιστον) 1 κουταλάκι βασιλικό 2 κουταλιές […]

Γράφει: Matia Gr
Σάλτσα Μπολονέζ (για μακαρόνια)
Υλικά:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
1/2 κιλό φρέσκιες ντομάτες ή κονκασέ
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο (τουλάχιστον)
1 κουταλάκι βασιλικό
2 κουταλιές πελτέ
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σε αυτό σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον κιμά όταν τα κρεμμύδια έχουν ροδίσει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και μετά από πέντε λεπτά το κρασί. Διαλύουμε σε μισό φλιτζάνι ζεστού νερού τον πελτέ και τον ρίχνουμε μαζί με τις ντομάτες μέσα στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.