Σαντουιτσάκια με γαρίδες .: Διαίτης .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σαντουιτσάκια με γαρίδες

Υλικά: 5 φέτες ψωμί για τοστ ολικής αλέσεως 150 γρ. γαρίδες βρασμένες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες 2 αυγά βραστά 10 μαρουλόφυλλα 2 ντομάτες σφιχτές 1 λεμόνι 5 αγγουράκια τουρσί 5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light […]

Γράφει: Matia Gr
Σαντουιτσάκια με γαρίδες
Υλικά:

5 φέτες ψωμί για τοστ ολικής αλέσεως
150 γρ. γαρίδες βρασμένες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
2 αυγά βραστά
10 μαρουλόφυλλα
2 ντομάτες σφιχτές
1 λεμόνι
5 αγγουράκια τουρσί
5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα φύλλα του μαρουλιού. Πλένουμε τις ντομάτες μας και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Το ίδιο κάνουμε και με το λεμόνι. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε τις γαρίδες, τη μαγιονέζα και το τουρσί αγγουράκι ψιλοκομμένο. Σε κάθε φέτα ψωμιού στρώνουμε ένα φύλλο μαρουλιού και μία ροδέλα ντομάτας. Από πάνω βάζουμε το 1/5 από το μείγμα με τις γαρίδες. Στη συνέχεια βάζουμε άλλο ένα φύλλο μαρουλιού, μία ροδέλα ντομάτα και μία ροδέλα λεμόνι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις φέτες ψωμιού.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.