Σουπιές με πράσα, της Ματιάς .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σουπιές με πράσα, της Ματιάς

Όταν δεν δημιουργούμε στο Internet, δημιουργούμε στην κουζίνα μας. Δείτε μια συνταγή νηστίσιμη και πεντανόστιμη που εμπνευστήκαμε, και φτιάξαμε αρκετές φορές τις ημέρες της Σαρακοστής.

Γράφει: Matia Gr
Σουπιές με πράσα, της Ματιάς
Υλικά:

1 κιλό πράσα
500 – 700γρ. σουπιές
1 κλωναράκι σέλινο
Λίγο λευκό ή ροζέ κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αν οι σουπιές δεν είναι φιλέτο, τους βγάζουμε τα: εντόσθια, μάτια, στόμα, πέτσα και κόκκαλο. Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε λίγο νεράκι να σιγοβράσουν για 20 λεπτά με λίγο κρασί. Στην συνέχεια τις παίρνουμε και τις κόβουμε σε κομματάκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα πράσα και ψιλοκόβουμε το σέλινο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κομμάτια της σουπιάς. Κατόπιν, προσθέτουμε πράσα, σέλινο, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό. Καπακώνουμε και βράζουμε για 15 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, ξεκαπακώνουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το φαγητό μας να τραβήξει τα πολλά υγρά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.