Σούπα μοσχαράκι με λαχανικά και κριθάρι .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Σούπα μοσχαράκι με λαχανικά και κριθάρι

Μια μαμαδίστικη ή καλύτερα γιαγιαδίστικη συνταγή για μια υγιεινή, πεντανόστιμη σούπα που θα μας ζεστάνει απολαυστικά τις κρύες ημέρες του χρόνου.

Γράφει: Matia Gr
Σούπα μοσχαράκι με λαχανικά και κριθάρι

Σούπα μοσχαράκι με λαχανικά και κριθάρι

Υλικά:

1/2 κιλό μοσχάρι
1 κούπα καρότο σε κυβάκια
1 κούπα ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1/2 κούπα ψιλοκομμένο σέλινο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2/3 κούπας κριθάρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1-2 δαφνόφυλλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα του σωτάρουμε το κρέας κομμένο σε κομμάτια. Μόλις αλλάξουν χρώμα από όλες τις πλευρές τους προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. Ρίχνουμε 7 κούπες βραστό νερό, τα δαφνόφυλλα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας αφήνοντάς την σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στη συνέχεια ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμη, αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και προσθέτουμε το κριθάρι. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου ακόμη μέχρι η σούπα μας να μαγειρευτεί. Σερβίρουμε την νόστιμη και υγιεινή σούπα μας και απολαμβάνουμε ένα θρεπτικό, ζεστό γεύμα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.