Τυρομπαστουνάκια με μοτσαρέλα .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τυρομπαστουνάκια με μοτσαρέλα

Εύκολα στην παρασκευή και θαυμάσια στην γεύση τους. Τα τυρομπαστουνάκια έρχονται να σας βοηθήσουν στον πόλεμο κατά της λιγουρίτσας!

Γράφει: Matia Gr
Τυρομπαστουνάκια με μοτσαρέλα
Υλικά για τη ζύμη:

200γρ. αλεύρι σκληρό
10γρ. βούτυρο
140γρ. νερό χλιαρό
15γρ. ζάχαρη
2γρ. αλάτι
2γρ. ξηρή μαγιά
Λίγο αλεύρι ακόμα
Υλικά για επικάλυψη:
Χοντροτριμμένη μοτσαρέλα
Λίγο βούτυρο λιωμένο
Λίγο αλάτι και ρίγανη ή άλλο μυρωδικό

Εκτέλεση:

Δουλεύουμε όλα μαζί τα υλικά που είναι για την ζύμη και αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Αν η ζύμη μας είναι πολύ κολλώδης προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Με τη ζύμη μας ανοίγουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ένα φύλλο, τόσο όσο είναι το ταψί μας και το κόβουμε σε λωρίδες ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε. Αλείφουμε όλη του την επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και μοτσαρέλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη αφήνοντας τα τυρομπαστουνάκια μας να ξεκουραστούν. Στη συνέχεια τα ψήνουμε για ένα τέταρτο της ώρας περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Τα τυρομπαστουνάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.