Φασολάκια με μανιτάρια .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Φασολάκια με μανιτάρια

Υλικά: 1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή αμπελοφάσουλα 1 κουτί φρέσκα μανιτάρια (250 γρ.) 2 κουταλιές βούτυρο 1 λεμόνι Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε αλάτι και […]

Γράφει: Matia Gr
Φασολάκια με μανιτάρια
Υλικά:

1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή αμπελοφάσουλα
1 κουτί φρέσκα μανιτάρια (250 γρ.)
2 κουταλιές βούτυρο
1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε αλάτι και τα φασολάκια και τα μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Κατόπιν ξεπλένουμε τα φασολάκια με κρύο νερό και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Πλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι καίμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα φασολάκια, τα ανακατεύουμε και σωτάρουμε για άλλα τρία λεπτά. Στον τρίφτη ξύνουμε την φλούδα του λεμονιού και κατόπιν το στίβουμε για να πάρουμε τον χυμό του. Βάζουμε στο τηγάνι το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε προσεχτικά, το καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 ακόμη λεπτά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.