Χοχλιοί κοκκινιστοί .: Ορεκτικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χοχλιοί κοκκινιστοί

Υλικά: 1/2 κιλό χοχλιούς (σαλιγκάρια) 2 πατάτες 2 κολοκύθια 2 σκελίδες σκόρδο 2 ώριμες ντομάτες 1 κρεμμύδι 1/2 ματσάκι άνηθο Ελαιόλαδο Λίγο ξύδι Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα σαλιγκάρια και τα βράζουμε σε μία […]

Γράφει: Matia Gr
Χοχλιοί κοκκινιστοί
Υλικά:

1/2 κιλό χοχλιούς (σαλιγκάρια)
2 πατάτες
2 κολοκύθια
2 σκελίδες σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι άνηθο
Ελαιόλαδο
Λίγο ξύδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα σαλιγκάρια και τα βράζουμε σε μία κατσαρόλα προσθέτοντας αλάτι και ξύδι. Αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται και κατόπιν τους ξεπλένουμε και τους αφήνουμε να στραγγίξουν. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και τους ξαναφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα σε λίγο λαδάκι και μετά προσθέτουμε τις πατάτες και λίγο νεράκι και τις αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε και τους χοχλιούς και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο ακόμη. Τέλος ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε λίγο πριν βγάλουμε τους κοκκινιστούς χοχλιούς μας απ’ τη φωτιά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.