Πως ψήνουμε και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης .: Συνταγές .: Ματιά
 

Πως ψήνουμε και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης

Έχουν χίλιες δυό χρήσεις και φυσικά υπέροχη γεύση! Καλή σας όρεξη!

Γράφει: Matia Gr
Πως ψήνουμε και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης

Πως ψήνουμε και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης

Οι κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης έχουν παχιά και σκληρή φλούδα. Για να τις ψήσουμε και να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα ακολουθούμε την εξής διαδικασία:
Πλένουμε και στεγνώνουμε εντελώς τις πιπεριές μας. Τοποθετούμε την σχάρα του προθερμασμένου φούρνου μας σε ψηλή θέση ώστε να βρίσκεται κοντά στην αντίσταση. Τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι έτσι ώστε να έχουν απόσταση μεταξύ τους και τις ψήνουμε στην ανώτερη θερμοκρασία του φούρνου μας (250 βαθμούς περίπου). Κάθε 7 περίπου λεπτά χρειάζεται να τις γυρίζουμε έτσι ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές τους. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε όταν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου γιατί η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή και υπάρχει κίνδυνος να καούμε από τους ατμούς. Οι πιπεριές θα έχουν πάρει μαύρο χρώμα σε πολλά σημεία τους. Μην ανησυχήσετε, έτσι πρέπει να γίνει. Όταν ψηθούν από όλες τις πλευρές τους τις τοποθετούμε κρατώντας τις με μια τσιμπίδα (και όχι τρυπώντας τες) μέσα σε χαρτοσακούλα (σαν του μανάβη) -ή σε μεγάλη σαλατιέρα που θα την σκεπάσουμε καλά με πιάτο- και την κλείνουμε από πάνω ώστε οι υδρατμοί να κρατηθούν μέσα. Έτσι η φλούδα της πιπεριάς θα αφαιρεθεί πολύ ευκολότερα. Όταν κρυώσουν εντελώς οι πιπεριές τις βγάζουμε μία μία από τη σακούλα και τις ξεφλουδίζουμε πάνω από βαθύ πιάτο έτσι ώστε το ζουμί τους να πέφτει μέσα του (είναι πολύ νόστιμο). Τέλος αφαιρούμε και το κοτσάνι με τα σπόρια και οι πιπεριές μας είναι έτοιμες να τις χρησιμοποιήσουμε σε χίλια δυό φαγητά και ορεκτικά ή να τις φυλάξουμε (κονσερβοποιήσουμε) σε γυάλινο βάζο.

  Κορόνες σφολιάτας γεμιστές, της Λιλίκας
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.