Αλμυρά μπισκότα .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αλμυρά μπισκότα

Ακολουθείστε τις οδηγίες της συνταγής και θα απολαύσετε υπέροχα χειροποίητα αλμυρά μπισκοτάκια!

Γράφει: Matia Gr
Αλμυρά μπισκότα
Υλικά:

750γρ. αλεύρι
300γρ. βούτυρο
200γρ. ελαιόλαδο
200γρ. τυρί παρμεζάνα
4 αυγά
Δεντρολίβανο, θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε το τυρί, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη και την αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα. Φτιάχνουμε στο σχήμα που θέλουμε ή χρησιμοποιούμε πρέσα μπισκότων χωρίς την “μύτη” της. Βγάζουμε ομοιόμορφες ροδέλες ζύμης και τις κόβουμε με μαχαίρι όσο πιο ισόπαχα μπορούμε. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με λίγα μυρωδικά και λίγο αλάτι ακόμη τα μπισκότα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο τόση ώρα ώστε να ροδίσουν οι άκρες τους (ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος που έχουν).

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.